Speeltuinen en SBL organiseren CorsoKIDS knutselmiddagDe gezamenlijke speeltuinverenigingen en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde organiseren op woensdag 4 september van 15.00 tot 16.30 uur een CorsoKIDS knutselmiddag. Met deze activiteit wil SBL meer kinderen betrekken bij het corso en hoopt zij dat er meer kinderen mee gaan doen aan het corso.

CorsoKIDS bestuurslid Chantal Dusseldorp-Lansink: “We zoeken steeds naar nieuwe manieren om nog meer kinderen enthousiast te maken voor het corso. Hoewel veel kinderen dit gelukkig al zijn, is er altijd plaats voor meer. Veel CorsoKIDS doen mee via ouders die zelf fanatiek zijn bij een corsogroep, een vriendengroep of buurt. Daar zijn wij ontzettend blij mee, maar tegelijkertijd denken wij dat er nog een grote groep kinderen is die graag mee wil doen, maar niet weet hoe. Daarom kwamen we op het idee contact te zoeken met alle speeltuinverenigingen in Lichtenvoorde. De reacties waren enthousiast en al gauw hadden we een gezamenlijke knutselmiddag op touw gezet.”

Knutselmiddag Tijdens de knutselmiddag op 4 september kunnen kinderen hun eigen fiets, skelter of step versieren met slingers, buizen of bloemen. “De knutselmiddag vind plaats in alle vier de speeltuinen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de vier speeltuinverenigingen. Iedereen die lid is van een speeltuinvereniging ontvangt een aparte uitnodiging. Het is niet verplicht om na de knutselmiddag ook aan het corso mee te doen. Natuurlijk hopen we daar wel op, maar het belangrijkste is dat kinderen op een laagdrempelige manier creatief bezig zijn in hun eigen vertrouwde speelomgeving. Als de kinderen vervolgens besluiten om mee te lopen in het corso dan is dat een mooie bijkomstigheid”, aldus Chantal Dusseldorp-Lansink.

Opgeven knutselmiddag Opgeven voor de knutselmiddag kan via de speeltuinen. Ook zonder naar de knutselmiddag te gaan kun je je opgeven om mee te doen met het corso. Meld je uiterlijk 25 augustus aan via info@corsokids.nl Meer informatie over deelname aan het corso is te vinden op www.corsokids.nl

Foto-speeltuin.jpg#asset:744

02 - 08 - 19

Speeltuinen en SBL organiseren CorsoKIDS knutselmiddagDe gezamenlijke speeltuinverenigingen en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde organiseren op LEES MEER