CORSOKIDS

DE CORSOKIDS: DAT ZIJN JULLIE!

Je bent een CorsoKID als je meedoet aan het Bloemencorso. Of je dat nu doet als kleine wagenbouwer of omdat je helpt bij een grote corsogroep is niet zo belangrijk. Ook is het niet belangrijk of je in Lichtenvoorde zelf woont, in Groenlo of één van de kerkdorpen. Alle kinderen zijn welkom! Kom erbij en doe mee!


DAHLEO

Hallo, mijn naam is Dahleo !
Om te beginnen ben ik niet alleen enorm knap (sorry, maar leeuwen zijn nu eenmaal erg ijdel), maar tegelijk ook enorm aardig. Ahhum, zo kan het wel weer. Zoals gezegd: ik ben Dahleo, de aardige knuffelleeuw van de CorsoKIDS. Mijn naam is opgebouwd uit twee stukjes. De eerste drie letters van het woord dahlia en het woord leo.

Dahlia's
Dahlia's zijn héél erg belangrijk voor het corso. Zo belangrijk zelfs, dat er eigenlijk geen corso mogelijk is zonder dahlia's. Dahlia's zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Je kunt ze heel gemakkelijk opplakken, spijkeren of nieten én ze groeien volop in de maand september! Drie hele belangrijke redenen dus om deze bloemen te gebruiken om een mooie corsowagen te maken.

Leo
Leo betekent leeuw in het Latijns. De leeuw is het symbool van Lichtenvoorde. Jullie hebben de leeuw vast al wel eens gezien op die hele grote kei op de marktplein in Lichtenvoorde. Een leeuw is een slim dier, vol zelfvertrouwen. Hij geeft niet zo makkelijk op als er een probleem is. Eigenlijk lijkt een CorsoKID ook wel een beetje op een leeuw. Jullie zijn ook echte doorzetters!

Ik ben anders dan andere leeuwen, omdat ik dahliablaadjes om mijn hoofd heb in plaats van manen. Ik ben een hele aardige leeuw die dol is op knuffelen en op het corso! Jullie komen mij nog vaak tegen; in de krant, op deze website, Facebook, Twitter, Instagram én natuurlijk in het echt zoals hier in de optocht!OPTOCHT

De corsoroute is 2,5 km. Op deze plattegrond zie je de route die je loopt met je wagen in het groen aangegeven. De letters (A,B aan de Varsseveldseweg; C aan de Richterslaan) staan voor de tribunes. Hier zitten veel mensen en krijg je extra applaus.

De optocht begint om 14.00 uur en gaat door de volgende straten in Lichtenvoorde:

  • Gert Reindersstraat (start tentoonstellingsterrein)
  • Varsseveldseweg (tribunes)
  • Esstraat
  • Richterslaan (tribunes)
  • Lievelderweg
  • Aaltenseweg
  • De Rode van Heeckerenstraat
  • Bronckhorststraat
  • Gert Reindersstraat (einde tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen de mensen langs de kant iets over jullie corsowagen en jullie groep. Leuk hé?


TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, om ongeveer 16.30 uur, worden de grote en kleine corsowagens neergezet op het tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds heel mooi verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot ongeveer 23.00 uur. In het programmaboekje 'Corso Inzicht' vind je een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond vind je ook het tentoonstellingsterrein. De ingang is aan de Pastoor Sandersstraat.

Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de corsowagens nog een keer dezelfde route als op zondag. Om ongeveer 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein en dan begint ook het vogelschieten. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, kunnen mensen weer op het tentoonstellingsterrein naar de corsowagens komen kijken. Het ligt er een beetje aan hoe lang het duurt voordat de vogel eraf is, maar dat is ongeveer rond 12.00 uur.

Entree tentoonstelling:
Als je nog geen 17 jaar bent mag je gratis op het tentoonstellingsterrein kijken. Als je ouder bent betaal je entree. Entreekaarten zijn alleen maar te koop bij de kassa op het tentoonstellingsterrein.

Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag 8 september 16.30 - 22.00 uur.
Maandag 9 september 12.00 - 22.00 uur.